Hírek

2011.03.24. 19:30

Különgéppel a Fly Balatonra

Csütörtökön délután német újságírókkal és utazási szakemberekkel a fedélzetén landolt a Fly Balaton repülőtéren a Lufthansa különgépe, mely Düsseldorfból és Frankfurtból hozta utasait.

Horányi Árpád

A németországi régiókból érkezők Hévíz, Zalakaros és Sárvár egészségturisztikai lehetőségeivel ismerkednek a hét végén, az utaztató légitársaság képviselői pedig a repülőtér forgalmi lehetőségeiről tájékozódnak. A vendégeket a fogadó utazási iroda képviseletében Josef Mutsch igazgató, Könnyid László, Hévíz alpolgármestere és Polgár Tibor, a reptér újonnan  kinevezett igazgatója köszöntötte.

 

Mint arról Elkán Péter, a repteret üzemeltető cégcsoport kommunikációs vezérigazgató-helyettese tájékoztatott, április 16-tól a Lufthansa és a Hamburg Airways charter-járataival kapcsolnak nagyobb üzemre. Október végéig németországi desztinációkból hetente három-négy gépet fogadnak majd. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinből kéthetente érkeznek a Lufthansa Regional gépei a Balatonhoz. A Hamburg Airways havi rendszerességgel jár Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről a nyári szezonban.
Az új idényre megújult vezetéssel készülnek. Miután Gubicza Ágostont a Belügyminisztérium a Balaton Fejlesztési Tanácsba delegálta, a Fly Balaton Kft. a cégcsoporton belül működő Balatontourist Zrt. vezérigazgatóját, Polgár Tibort nevezte ki a reptér vezetővé, aki így mindkét társaságot vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!