Hírek

2011.03.09. 07:29

A Kálvin teret és az 56-os Emlékkertet újítanák fel

Civilek, egyházi szervezetek, oktatási intézmények, városüzemeltetési szakemberek és az önkormányzat összefogásával kezdődhet el a Kálvin tér és az 56-os Emlékkert rehabilitációja Nagykanizsán.

Horváth-Balogh Attila

Erről tegnap a helyszínen, a református templom előtt számoltak be az érintettek: Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal ügyvezetője és Lengyák István, a szervezet soros elnöke, Jeszenői Csaba, a Rozgonyi Általános Iskola igazgatója, Kálovics Andrea városgondnok, Lancsák Lajos nyugalmazott városi főkertész, valamint Hella Ferenc református lelkész. Utóbbi elmondta: a terek megújítását a hamarosan 80. jubileumát ünneplő templom rekonstrukciójával kötik össze.


Budavölgyi Kálmán közölte, hogy a két közterület rehabilitációjához 450 ezer forintnyi támogatást nyújtott egy, a MOL által finanszírozott pályázati program, amit 150 ezer forint önrésszel egészítenek ki az önkormányzat segítségével. Az összeg nagyobb hányadából a Kálvin tér és az 56-os Emlékkert növényzetét újítják meg, kicserélnek több padot, s hamutartós hulladékgyűjtő edényeket is kihelyeznek.

A munkába a közeli iskolák diákjait is bevonják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!