Hírek

2011.02.04. 09:02

Február, a farsang hava: hétvégi programok Zalában

A meteorológia enyhe időjárást jósol az elkövetkező napokra, így bizonyára sokakat „hívogat” sétára, kirándulásra a természet. Ám a kínálatban lévő programok is csábítóan hangzanak.

Zalai Hírlap


Farsangi bál Balatongyörökön

A balatongyöröki Hotel Panorámában rendezi meg hagyományos farsangi bálját szombaton a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar a támogató közalapítvány kuratóriumával és a szülők közösségével együtt. A program 18.30-kor kezdődik az együttes jelmezes hangversenyével, a bál nyitótáncát a Gyenes Néptánccsoport mutatja be 


A bábozás titkai
Szombaton 11 órakor Mesematinéba várja közönségét a megyeszékhelyi Griff Bábszínház. Ez alkalommal a bábozás titkaiba avatják be az érdeklődő gyerekeket. Báthory Gábor, Benkő Zsuzsanna, B. Szolnok Ágnes, valamint Farkas Attila mutatja be a különféle bábtípusokat, a paraván túloldalán zajló történéseket. A látottakat a gyerekek is kipróbálhatják.
További részletek ITT!

Csipkeverők bemutatója
A megyei népművészeti egyesület csipkeverői tartanak bemutatót szombaton 11 órától Zalaegerszegen, a népművészeti és kézművesboltban.


Köszönet Napja
Pénteken 16 órakor tartja a „Köszönet Napja” díjkiosztó ünnepséget a Halis István Városi Könyvtárban a Nagykanizsai Civil Kerekasztal. A rendezvény keretében több elismerést is átadnak azoknak, akik kiemelkedőt tettek a helyi civil közösségekért.


Mentalista-est
A „Gondolatolvasó”, David Blaise mentalista estjére kerül sor pénteken 18 órától a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban.


Szentbalázsi balázsolás
Szombaton 14 órakor Balázs- napi rendezvényt tartanak a zalaszentbalázsi művelődési házban.


Farsangi disznótoros túra
Egész napos disznótoros túrát szervez szombat reggel 8 órától Orosztony-Örömhegyen a Nagykanizsai Postás Sportegyesület.


Pár-beszéd
E címmel rendez beszélgetést, talk show-t szombaton 14.30-tól Nagykanizsán, a Halis István Könyvtárban a Négylevelű Fa Cserkészcsapat. A beszélgetést Várnagy András vezeti, interjúalanya pedig Hoffer Zoltán „életművész” lesz.


Kanizsai Esték 
Pénteken 17 óra 30 perckor kerül sor a Kanizsai Esték előadássorozat újabb rendezvényére, melynek vendége ezúttal Stoffán György újságíró, az Európai Idő helyettes főszerkesztője lesz. Az érdeklődőket a nagykanizsai református gyülekezeti terembe várják.


Az időseket köszöntik
Szombaton délután 16 órától a zalaszabari időseket köszöntik a település kultúrházában, előtte szentmise.


Ovis szombat
Az andráshidai Öveges ÁMK szombaton 9-től 12 óráig programokkal várja a hagyományos Ovis szombaton a leendő elsősöket és szüleiket. Zalaegerszegen, az Ady-iskolában ugyancsak szombaton 9 órától rendeznek ovis nyílt napot.


Rendhagyó történelemóra
Február 4-én, pénteken 11 órakor a nagykanizsai Magyar Plakát Házban a neolitikumról, a rézkorról és a bronzkorról tart rendhagyó történelemórát Tokai Zita és Melis Eszter.


Ma-uri masszázs hétvége
Pénteken 13 órától vasárnap 16 óráig Ma-uri masszázs hétvége lesz a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.


Irodalmi est
Lentiben, a városi művelődési központ klubövezetében péntek este hat órai kezdettel Szabó Ferenc teológus-irodalomtörténész, a Vatikáni Rádió szerkesztője 80. születésnapja tiszteletére rendeznek irodalmi estet. Köszöntőt Péntek Imre, a Pannon Tükör folyóirat főszerkesztője mond, a műsorban helyi versmondók, illetve az Ádám Jenő Zeneiskola tanárai működnek közre. 


Koncert, kiállítás
Nagykanizsán, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban péntek este nyolc órától hazánk első számú heavy metal együttese, a Pokolgép ad koncertet. Előzenekar a Crossholder lesz.
Zalaegerszegen ugyancsak e két együttes lép színpadra, mégpedig szombaton este hét órától a Keresztury ÁMK-ban.
Keszthelyen, az 512-es Clubban szombaton este kilenc órától a Kovbojok és a Mocsok 1 Kölyök lép színpadra.
Lendván, a várban található Galéria Múzeumban péntek este öt órai kezdettel a szeceszszió egyik legismertebb művésze, a cseh Alfons Mucha festő-grafikus műveiből nyílik kiállítás.
Az újudvari Bárdos Lajos Kamarakórus februárban tizenöt éves fennállását ünnepli. Ebből az alkalomból szombaton 17 órakor jubileumi koncertre kerül sor az újudvari Havas Boldogasszony templomban.
Gutorföldén, a művelődési házban péntek este fél hattól dr. Duska Péter ortopéd szakorvos tart előadást a csípő- és térdízületi artrózisról.
Keszthelyen, a Balaton Színházban szombaton harmadik alkalommal rendezi meg az esküvői kiállítást a Goldmark Károly Művelődési Központ. A 10–18 óra között zajló programon az alkalmi ruháktól a násznép vendéglátásáig sokféle kínálattal találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény sztárvendége Makány Márta divattervező lesz.
Hodoson, a helyi kultúrotthonban vasárnap délután két órai kezdettel rendeznek kulturális bemutatót, amelynek első részében a helyi óvodások és kisiskolások, valamint a népdalkör lép színpadra. A műsort követően a Török Károly és Török Károlyné gyűjtéséből összeállított feliratos falvédő-kiállítás megnyitóját tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!