Hírek

2011.01.27. 14:53

Szombaton környezetvédelmi nap Hévízen

Környezetvédelmi nappal zárul szombaton a hévízi Városi Sportcsarnokban az a programsorozat, mely a városrehabilitációs beruházás humán folytatásaként zajlott az utóbbi hetekben.

Horányi Árpád

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával a helyi környezettudatosság elterjedését segítő lakossági tájékoztató sorozatot indított az önkományzat. Ennek keretében a Polgárok Háza 3 előadásnak adott otthont az elmúlt napokban. Napirenden szerepelt a Hévízi-tó jelenének és jövőjének több környezeti aktualitása, a lápvédelem, valamint a ház körüli biológiai alapokra épített kiskerti munkákkal kapcsolatos több tudnivaló, köztük a komposztálásos hulladékhasznosítás és vele együtt a talajerő környezetbarát fenntartásának a jelentősége.

A Városi Sportcsarnokban szombat délelőtt 10 órakor kezdődő egész napos rendezvényt Papp Gábor polgármester nyitja meg. Előadások hangzanak el, vetélkedők zajlanak, kiállítások nyújtanak látnivalót. A környezettel való tudatos kapcsolat fontosságát minden korosztály számára megjelenítő rendezvényre az Öko Pannon Kft.-vel közös szervezésben kerül sor.  




További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!