Hírek

2011.01.18. 03:26

Elismerés a civil szervezetek városért végzett munkájáért

A Zalakaroson működő civil szervezeteket - sportegyesületeket, kulturális csoportokat, nonprofit társaságokat - köszöntötte hétfőn Novák Ferenc polgármester.

Szalabán Attila

A zalakarosi polgármesteri hivatalban tartott ünnepségen Novák Ferenc jelezte: a település története során első alkalommal hívták találkozóra a civileket.- Már a programomban is hangsúlyoztam a civil terület rendkívüli fontosságát - jelezte Novák Ferenc. - Szervezeteik hálózata adja a település élő szövetét, mely összefogja, szervessé teszi, gazdagítja a polgárok életét. Enélkül városunk csak épületek, utak és turisták halma-za lenne. Összesen mintegy ezer embert tömörítenek a szervezetek, melyek közül a legkisebbként a 3-5 főt számláló vonós kamarazenekart, a legnagyobbként pedig a 185 fős tagsággal rendelkező Karos Sprint Úszóklubot tartják számon. A legrégebbi a Zalakarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (mely 1930-ban alakult), a legfiatalabb pedig a három napja létrejött Zalakarosi Magánszállásadók Egyesülete. A továbbiakban Novák Ferenc a jelenlévőknek emléklapot adott át, majd Bácsai Attiláné pénzügyi osztályvezető a civil szervezetek pályázati lehetőségeiről beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!