Hírek

2010.11.17. 19:56

Zala megye 7 csodája: átadták a bödei energiadombnak járó emlékplakettet

Szerdán adták át azt az emlékplakettet, mely kifejezi, a bödei energiadomb a zalaiak szavazatai alapján Zala Megye 7 természeti csodája közé került.

Arany Horváth Zsuzsa


A nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület kezdeményezése nyomán, valamint a Zala Megyei Közgyűlés,  a nagykanizsai városi  televízió és a Zalai Hírlap részvételével zajlott  Zala Megye 7 épített és 7 természeti csodájának felkutatása. A szavazás nyomán az utóbbi kategóriában  több mint 38 ezer vokssal  a Zalaegerszegtől 12 km-re nyugatra található bödei energiadomb nyert.

 

Az  elismerő emlékplakettet szerdán vette át a szervezőktől Ujj Tibor jelenlegi, Horváth Amália Mária korábbi polgármester és a domb felfedezője, Böde János. Az átadók között a kanizsai Civil Kerekasztal Egyesület nevében Balogh István, Budavölgyi Kálmán, lapunk képviseletében Mihovics József felelős szerkesztő szólt a nemes akcióról. Horváth Zoltán, a megyegyűlés tagja szintén kifejezte örömét az egész megyét megmozgató program sikere felett.

A rendezvényen elhangzott,  a hely  iránt egyre többen érdeklődnek, gyógyító jellegű hatásában bízva. A festői környezetű domb felfedezője elmondta, a szükséges  előkészületek után hamarosan a nyilvánosság elé áll a domb képességeit bemutatva.

OLDALTÖRÉS: Zala megye 7-7 csodája

 

 

 

Zala  megye 7-7 csodája


Zala megye 7 ember alkotta csodája
Becsehely-Pola műemlék templom  
Az egervári várkastély 
Festetics kastély, Keszthely 
4 Szent Anna körtemplom , Kallósd 
Göcseji Falumúzeum, Zalaegerszeg 
Nemesnépi fazsindelyes, szoknyás harangláb 
A zalaszántói sztúpa 


Zala megye 7 természeti csodája
Bödei energia domb 
Keszthelyi öböl
Cserszegtomaji kútbarlang
Hévízi gyógytó
Kovácsi-hegy bazaltfolyosója
Kis-Balaton
Zalaegerszegi Azáleás-völgy

(Klikkeljen a csodákra, s nézze meg fotókon!)

Az összes beérkezett csoda javaslat

A finisbe került csodák
- Természeti környezet
- Épített környezet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!