Hírek

2010.11.22. 16:16

Madárkórház a Hortobágyon

Több szülő kitartó pontgyűjtésének, regisztrációjának köszönhetően nyertek kirándulást a zalaszentgróti Csányi–Zrínyi Általános Iskola egyik osztályának.

Sámel József

A gyerekek a Hortobágyi Madárkórházban jártak.  Amint megtudtuk, az internetes lehetőséget egy papírokat forgalmazó hazai cég hirdette meg, a szentgrótiak ezerötszáz iskola közül végeztek a második helyen, elnyerve az egynapos kirándulást.


A közel ötven fős csoport egy napot tölthetett a Hortobágyon, az utazás legnagyobb élménye kétségkívül a madárkórház volt a gyermekek és a felnőttek számára. Megnézhették az intézmény madárkiállítását, s persze a gyógyító munkát, azt, hogy a madarak (köztük egyebek mellett gólyák, sólymok, baglyok, sasok, hollók, vadludak) menynyire szelídek és mennyire ragaszkodnak gondozóikhoz. Elmesélték nekik, miként végzik a gyógyítást, s hogyan, milyen módszerekkel készítik fel a madarakat az egyik legfontosabb dologra, további, természetes életükre. Megnézték a röptetőt is, ahol az egészséges szárnyasokat szoktatták vissza.

A látottakból, hallotakból tesztet írtak a gyerekek, a legjobb eredményt elérő diák távcsövet nyert. A nap legérdekesebb része azonban még hátravolt, hiszen ezután következett az izgalmas sólyombemutató, s a darules. Amellett, hogy a kirándulás értéket közvetített, bebizonyosodott: körültekintéssel, kitartással is meg lehet szervezni egy utazást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!