Hírek

2010.11.19. 19:18

Hasznosítható meleg energia

Az elfolyó meleg víz energiájának új módszerekkel való felhasználhatósága volt a témája a pénteki városházi programnak Hévízen.

Horányi Árpád

A város vendégeként tartott előadást  Kiknadze Gennadij Iraklijevics orosz atomfizikus,   aki több mint 30 éve foglalkozik   az energiaátalakítás minimális veszteséggel járó módszereinek kutatásával.

A   tornádó-technológia néven ismert eljárás a környezet természeti erőforráskénti   alkalmazását   jelenti,   így káros hatása nincs. Hévíz esetében a kifolyó meleg víz energiájának hasznosítása tekintetében fontos, hogy az eljárással a viszonylag alacsony hő is gazdaságosan hasznosítható. 

A  technológiát alkalmazó vállalkozás képviselői hangsúlyozták: Hévíz     példát mutat azzal, hogy   a városfejlesztésben az innovációra helyezi a hangsúlyt.  

Papp Gábor polgármester elmondta, hogy Hévíz  önkormányzata a tudomány fejlődése, a fejlesztés előtt szívesen nyit teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!