Hírek

2010.11.05. 18:16

A római romkert Hévíz igazi látványossága lesz

A római kori épületromok hamarosan tovább növelik Hévíz turisztikai vonzerejét. A beruházással kapcsolatos szerződést pénteken írták alá.

Sámel József

Az egregyi városrészben, az Attila utca végén található romkert zöldfelületi rehabilitációjára és turisztikai vonzerő növelésére közel 58 millió forintot nyert az önkormányzat  több civil partnerszervezettel közösen  a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán. Amint a szervezet elnöke, Manninger Jenő elmondta, a terület rehabilitációján kívül  köztéri műalkotás kap helyet a romoknál.

A közel 69 millió forint  költségű projekt komplex lesz, keretein belül egyebek mellett néző-pihenőteret, játszóteret, színpadot, kerékpártárolókat alakítanak ki. Mindennek köszönhetően alkalmas lesz rendezvények lebonyolítására, melyek növelik Hévíz látogatottságát. A munkálatok jövő év elején kezdődnek, a várhatóan nyárra befejeződnek.  

Papp Gábor, Hévíz polgármestere beszédében elmondta: öröm, hogy a civil szervezetek részéről felmerült ötletet sikerül megvalósítani. A római romkert a város igazi látványossága lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!