Hírek

2010.10.08. 10:56

Választás 2010 - Elutasították Dömsödi Gábor pásztói fellebbezését

Nem látta megalapozottnak Dömsödi Gábor fellebbezését a Nógrád megyei területi választási bizottság (tvb), és helybenhagyta a pásztói helyi választási bizottság által hozott, a polgármester-választás eredményét megállapító döntést. Sisák Imre, Pásztó újraválasztott polgármestere 60 szavazattal előzte meg a szintén függetlenként induló ismert televíziós műsorvezetőt, Dömsödi Gábort.

MTI

  
 A területi választási iroda (tvi) honlapján közzétett határozat szerint Dömsödi Gábor szerdán az érvénytelen voksok magas száma miatt kérte a szavazatok újraszámolását, valamint kérte, hogy a tvb az összes szavazókörben vizsgálja meg a mozgóurnás szavazásra beadott kérelmek aláírásának hitelességét.
   
A határozat tartalmazza: az érvénytelen szavazatok magas száma önmagában nem ok arra, hogy a bizottság a választási eredményt ne hagyja jóvá, Dömsödi Gábor pedig nem jelölt meg jogszabálysértésre utaló magatartást vagy bizonyítékot. Ezen felül az eredményt az sem befolyásolná kedvezően a fellebbezőre nézve, ha az összes érvénytelen szavazatot érvényessé nyilvánítanák - tették hozzá.
   
A területi választási bizottság kitért arra is, hogy nem tartozik hatáskörébe az aláírás-hitelesség vizsgálata.
   
Pásztó korábbi polgármestere, a függetlenként induló Sisák Imre a szavazatok 42,13 százalékát szerezte meg (2108 szavazat), míg Dömsödi Gábor csupán 60 vokssal lemaradva, 40,94 százalékos eredménnyel zárta a vasárnapi önkormányzati választást, ez 2048 voksot jelent. A Fidesz-KDNP jelöltje, Gajdics Gábor 695 szavazattal 13,89 százalékot, míg a független Nyíri Ferenc 152 szavazatot, 3,04 százalékot kapott.
   
Az ezt megelőző, 2006-os önkormányzati választáson Pásztón Sisák Imre és Dömsödi Gábor indult a polgármesteri posztért. Akkor Sisák Imre a Fidesz-KDNP-MDF-Nemzeti Kör Pásztóért színeiben 951 vokssal nyerte meg a választást az MSZP jelöltjeként induló Dömsödi Gábor előtt. Sisák Imre 3127 szavazatot kapott (58,97 százalék), Dömsödi Gáborra 2176-an szavaztak (41,03 százalék).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!