Hírek

2010.10.20. 05:51

Omladozófélben a volt nyomdaépület Nagykanizsán

Olvasóink jelezték szerkesztőségünknek: jókora vakolat- és tégladarabok hevernek a mára a nagykanizsai belváros egyik szégyenfoltjává vált volt nyomdaépület járdáján.

Szalabán Attila

A törmeléket szemügyre véve, nem tudtuk eldönteni, hogy az épület magasabb részeiről - emeletéről, erkélyéről - vagy alapjáról váltak le a darabok. Mindenesetre felhívtuk a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. illetékeseit.

- Hozzánk még nem érkezett bejelentés, de azonnal kimennek a helyszínre a kollégáink, és tüstént megvizsgálják, hogy milyen beavatkozásra volna szükség - reagált Deme András, az önkormányzati tulajdonban lévő cég gazdasági igazgatója. - Sajnos az tény, hogy nagyon rossz állapotban van az épület, mindenképpen felújításra szorulna.


A szakemberek szerint a rekonstrukció előtt azonban ki kellene találni az Erzsébet tér 14-15. számú ház jövőbeni funkcióját. A vagyongazdálkodási zrt. illetékesei mindenesetre úgy vélik: bérlakásként nem érdemes fenntartani, másban kellene gondolkodni.
A város az előző önkormányzati ciklusban be is adott egy pályázatot, mely révén 600 millió forintos támogatást szerezhettek volna, ám az végül nem nyert.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

2010. január 4.
Az év kudarca! Hatszázmilliót buktak el Nagykanizsán


2010. februrár 2.
Bebukta a város: Egy eltévesztett határidő miatt 600 milliót veszített Nagykanizsa


2010. március 17.
Megbüntették az ügyintézőt, aki miatt 600 milliót bukott a város

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!