Hírek

2010.10.17. 12:11

Hálát mondtak az égieknek a motorosok

Hálaadó szentisén köszönték meg az égieknek a nagykanizsai H-Turul Motoros Klub tagjai, hogy baj és baleset nélkül vészelték át a nyári motoros szezont.

Sámel József

A tavasszal rendhagyó szezonnyitót tartott a nagykanizsai motoros klub. A csapat - mint arról annak idején beszámoltunk - arra kérte Fliszár Károly főesperest, hogy áldja meg őket és a vasparipákat is. A főesperes eleget tett a felkérésnek, így szombaton a szezon zárásaként ismét a Jézus Szíve Templomba vonultak a motorosok.

- Mondtam a srácoknak, nem volt hiábavaló az áldás, hiszen Isten megóvta őket, amiért hálával tartozunk - mondta Fliszár Károly főesperes, aki a misét követően baráti beszélgetésre invitálta a klub tagjait a plébánia udvarára.


- Ránk fért az égiek vigyázó tekintete, hiszen a nyáron több motoros túrát is szerveztünk - kezdte Bolla Ferenc, a klub elnöke. - Ezek közül az augusztusi tíz napos kirándulás volt a leghosszabb, mely során 2010 kilométert motoroztunk, jártunk az Őrségben, a Dunakanyarban, az Északi-középhegységben, s a Tisza-tónál is. Isten áldására jövőre is számítunk, az elképzelések szerint akkor Magyarország katedrálisaihoz látogatunk majd el.

 A klub tagjai most téli pihenőre vonulnak, mint mondták: itt az ideje a motorok karbantartásának.


- A téli időjárás nem kedvez a motorozásnak, ilyenkor már hideg az aszfalt, kevésbbé tapadnak a gumik, így sokkal balesetveszélyesebb a közlekedés - hangsúlyozta a klub alelnöke, Balta Ferenc. - Persze a téli időszakban is lesz tennivaló, egyrészt értékeljük az idei évet, másrészt egy vásárral egybekötött motoros kiállítást is szeretnénk szervezni, ez ugyanis rendre elmaradt az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!