Hírek

2010.10.18. 15:15

Átmeneti piactér Keszthelyen

A keszthelyi piacot működtető Városüzemeltető Kft. ideiglenes elárusító helyről gondoskodik arra az átmeneti időre, amíg a belvárosi rekonstrukciós munka piacteret érintő üteme lezajlik.

Horányi Árpád


 Csendes Antal, a VÜZ Kft. piacüzemeltetési ágazatvezetője elmondta: hosszú ideje tart az ideiglenes áttelepülés előkészítése, igyekeznek mindenre odafigyelni, hogy az átmeneti működés a lehető legjobb körülmények között legyen biztosított.

A piaci árusok és a vásárlók körében helyszíni kérdezőbiztosok felmérése eredményeként született az a döntés, hogy az építkezés alatt a piac a Rákóczi térre, a 9 emeletes épület, a szolgáltatósor és élelmiszer áruház előtti parkolóban működjön.

A szükséges infrastruktúra megvan, a nyilvános WC felújítása is megkezdődött. A szerdai és szombati nagypiacok az ideiglenes helyen a megszokott módon megtarthatók lesznek.

A piactéri üzletek működését az építkezés nem akadályozza, a terület mindvégig átjárható marad, biztosított lesz az árufeltöltés. A munkálatok ütemezése egyeztetés alatt van, a kezdési időpont, a várható időtartam ismeretében a VÜZ Kft. lakossági fórumot fog tartani.

Csendes Antal elmondta, hogy a beruházással a mai helyen 70 éve működő piactér a tradícióhoz méltó, a korszerű követelményeknek megfelelően, igényes környezetbe kerülhet vissza. Területe szomszédos ingatlan megvásárlása révén a jelenleginél nagyobb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!