Hírek

2010.09.27. 16:30

Új hely, új gondok - Elköltöztek a piaci árusok

Zalaszentgróton a templom melletti terület felújítása miatt a Szent István téren és a közeli autóparkolóban tartják ezentúl a piacot. Az új hely múlt csütörtökön „debütált”.

Sámel József


Annyi biztos, hogy a város legközpontibb helyének van hangulata, ám többen kifejezték kételyeiket, aggályaikat a tér jövőbeni állapotával kapcsolatosan. Néhányan úgy vélik, a díszburkolat bizonyára sérül majd a használat során, főként, ha oda  autóval is behajthatnak az árusok. Márpedig a kirakodásnál erre biztosan sor kerül.

A szemetelés szintén problémát jelenthet, főként azon szennyezések esetén, melyek nem távolíthatók el a díszkövekről. Felvetődött kérés a zöldség- és élelmiszerárusok részéről is, ők mielőbb szeretnének fedett és zárt helyen árusítani.

 

A múlt csütörtöki tapasztalatok egyébként azt mutatták, hogy a piac rendben lezajlott, s befejeztével azonnal megkezdődött a takarítás.

- Több hely szóba került a piac költözése előtt, ezt tartottuk a legalkalmasabbnak - fogalmazott Császár József polgármester. - Rendet kívánunk tartani, s akadnak is majd problémák, azokat orvosoljuk. Gondolok itt a tisztaság kérdésére, s például arra, ha néhány kő sérül is, azokat kicseréljük. A tapasztalatok alapján később lehet intézkedni. Ami a parkolást illeti, az árusok elfoglalják a helyeket, nehéz megállni. E kérdésre azt a választ kaptuk, hogy a parkolás eddig is kritikus pontja volt a csütörtöki napoknak.


Ha majd a templomtér megújul...

Várhatóan jövőre átadják rendeltetésének a felújított templomteret, ami díszburkolatot, új világítótesteket kap, s beépítik a Kossuth-tömb foghíját is. A kérdés, hogy a rekonstrukció után vajon visszaköltözhet-e eredeti helyére a piac, azt engedi-e majd az európai uniós pályázat szerződése. Erre egyelőre nem kaptunk választ.   A tapasztalatok szerint rendben lezajlott az új helyen az első piacnap. A takarításra gondot fordítanak  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!