Hírek

2010.09.20. 08:31

Természetes ecsetelések

Több csoportos tárlaton való szereplés után a Hévízen elsőként jelentkezett önálló kiállítással a zalaegerszegi dr. Zsiga Erzsébet. Festményei a Hévízi Múzeum soros időszaki bemutatóján láthatók.

Horányi Árpád

Alkotói munkássága is szorosan kötődik Hévízhez: tagja a Csárda galériában működő festőműhelynek, ahol Lichtenwaller Zoltán mellet fejlesztette a sajátos látáskultúráján keresztüli kifejezésmódokat.


Hivatását tekintve fogszakorvos, diplomáját 1969-ben szerezte Budapesten. A művészettel Zalaegerszegen való praktizálása mellett, szabadidejében foglalkozik. Vallja: beleszeretett a festészetbe, amit 1992 óta űz rendszeresen. Munkái tiszteletet fejeznek ki, s ébresztenek a természet iránt. Színekkel és formákkal egyaránt precízen komponált képei játékos villódzások a valóság és a fantázia határán.

Kedvelt technikája az olaj, láthatóan bátran fog hozzá nagyméretű festmények készítéséhez is. Ecsetvonásaiban benne van az alkotás öröme, a munkák kedves kisugárzással érintik meg a nézőt, könnyed műélvezetet nyújtanak. Több alkalmi témaválasztása ezúttal tiszteladás is a bemutatónak otthont adó Hévíznek.

Dr. Zsiga Erzsébet 1990 óta tagja a Magyar Orvosírók és Képzőművészek körének, 2006-ban került az Országos Képző és Iparművészeti Társaság közösségébe.

A tárlat október 2-ig várja a látogatókat.



További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!