Hírek

2010.09.14. 11:28

Rút és veszélyes fényreklámok Nagykanizsán

A nagykanizsai városképet több elárvult, megrongált fényposzter is rontja - a problémára egy önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmünket.

zaol.hu

- Nemcsak csúnyák ezek a hirdetőberendezések, de balesetveszélyesek is, össze-vissza lógnak belőlük a vezetékek - magyarázta Halász Gyula.

S valóban, a Sabján Gyula utca végén egymagában álló világító reklámportál kissé szétcsúszott , a plakát összegyűrődött, a neoncsövek pedig eltűntek belőle. De hasonló látvánnyal találkozhatunk a Rózsa utcában is.


- Információink szerint az önkormányzat valamikor a kilencvenes évek végén kötött megállapodást a veszprémi Intermédia Balaton Kft.-vel - mondta érdeklődésünkre Szabó István, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. főmérnöke. - A megállapodás szerint a cég ingyen telepített buszvárókat a városban, cserébe 2-2 egybeépített, illetve különálló világító reklámtáblát helyezhettek el díjmentesen - úgy tudjuk, 10-12 ilyen áll szerte a településen. A portálok karbantartása a cég feladata. Aztán az Intermédiát az Epamedia Zrt. váltotta, az vette át a hirdető transzparenseket, már az ő dolguk mindenféle javítás.

Nemrég a Platán sor 12. előtt rongálódott meg egy neonreklám, egy autó döntötte ki. A cégnek már másnap levelet írtak a helyreállítás, avagy az ideiglenes elbontás ügyében. Egyúttal azt is kérték, vizsgálják felül a kezelésükben lévő reklámhordozókat, s amelyiket szükséges, állítsák helyre.

Az Epamedia Zrt. illetékese, Danka Zsolt műszaki csoportvezető elmondta, ahogy megérkezik hozzájuk a károsodott reklámtáblákkal kapcsolatos bejelentés, gyakorlatuk szerint 48 órán belül javítják a hibákat - ehhez kell, hogy valaki jelezze feléjük a problémát. A kanizsai megkereséssel nem találkozott. Egyébként megbízottaik havonta végigjárják a területet, s ellenőrzik a táblák állapotát.

Amúgy a Sabján Gyula utcai portált tavaly novemberben döntötte meg egy markológép, azóta van ilyen áldatlan állapotban - ezt az egyik közelben dolgozótól tudtuk meg, aki nap mint nap előtte halad el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!