Hírek

2010.09.24. 05:04

Dalban mondják el! Imázsfilm készült Zala megyéről

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének ötlete alapján és megbízásából készült el az a háromperces imázsfilm, mely egyrészt a zalai fiatalok lokálpatrióta érzéseit hivatott erősíteni, ugyanakkor turisztikai küldetéssel is bír.

Tódor Tamás

A kisfilmet készítő csapat Őry Rozália, a Zala Megyei Közgyűlés Hivatala sajtóreferense közreműködésével állt össze. A társaság nem kisebbre vállalkozott, minthogy zenét és verset segítségül hívva, megidézi Zala megye hangulatát.

A rendezői feladatot Halász Gábor, Kiskutas polgármestere vállalta (akinek nevéhez már több reklám- és kampányfilm kötődik), a zenei direktor szerepében pedig Varga Endre fuvolaművészt, a keszthelyi Jazz Műhely vezetőjét köszönthetjük. Az imázsfilmben elhangzó verset (Nagy László: Adjon az Isten című művét) Kosz Szilveszter zenei producer dolgozta fel. Mint megtudtuk, ezt a verset korábban már a Kormorán együttes is adaptálta.


S hát ne feledkezzünk meg a produkció „látható” főszereplőiről, azokról a 18-20 éves fiatalokról, akik egy augusztusi nap utazták körbe a megyét. Szakonyi Milán, Kapitány Evelin, Varga Dávid, Szita Gábor, Marton Zsolt, Gombos László, Farkas Harold, Böröczi Violetta és Alföldi Eszter vállalták, hogy hangjukat és arcukat adják a videóhoz.
Daluk közben egy-egy pillanatra Zala néhány emblematikus tájképe is felvillan a filmben.

Őry Rozália arról is tájékoztatta portálunkat, hogy a „minimozit” elsősorban az interneten keresztül szeretnék eljuttatni a célközönséghöz: a Zala dimbes-dombos lankái iránt érdeklődő turistákhoz, illetve a megye lakóihoz. Az imázsfilm idegenforgalmi küldetését pedig jelzi, hogy azt a megyei önkormányzat protokollajándékként, DVD formátumban is sokszorosítni fogja.


Tekintse meg alább az imázsfilmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!