Hírek

2010.09.23. 16:24

Aszfaltozás után bontás: gázszivárgás az utcában

Örül az ember lelke, amikor látja, végre rendes burkolat fedi a város útjait. Igaz, ez a vágy még messze nem teljes, ezért fáj, amikor a már kész is bontásra ítéltetett.

Sinkovics Eta

A zalaegerszegi Ola utcát két éve túrták fel, tehermentesítő szennyvízcsatornát építettek. A munkák végeztével tisztességes burkolatot kapott az útfelület. A napokban megbontották egy részét, megint  gödröt ástak a gépek. A jelenség sajnos túl gyakori, ezért is fájt a látványa.


Kiderült, ez esetben nagyon is indokolt volt a bontás, mivel az E.ON munkatársai gázszivárgást észleltek, melyet  egy harmincéves acélvezeték meghibásodása okozott. Aminek egyébként, mint Varga Ivett  E.ON sajtóreferens elmondta,  50 év az élettartama. A hibát elhárították, a gödröt betemették, ám  akármennyire is visszaállítják az eredeti állapotot, az az útszakasz már csak toldozott lesz. S kérdés, mikor, miért kell majd újabb, viszonylag frissen leterített aszfaltszőnyegeket sorra  megbontani, mert ki tudja, mit rejtenek a föld alatti csövek, vezetékek.

Biztosan előbb kiderülne, ha ezek együttes átvizsgálásával kezdődne az utak felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!