Hírek

2010.08.13. 06:46

Hétvégi programok Zala megyében (frissítve)

A hétvégén az is talál programot Zala megyében, aki nem vágyik strandközelbe: többek között falunapi vigasságok, jótékonysági fesztiválok és zenei előadások szerepelnek a kínálatban.

Zalai Hírlap


Koncertek megyeszerte
Zalaszentgróton, a Cetrál Parkban péntek este nyolc órától az Éjszakai Járat és a helyi Skent ad koncertet. Ez a két zenekar szórakoztatja a közönséget szombaton este kilenc órától Lovásziban is. Letenyén, a Fő téren péntek este 9-től az Acoustic Blues Duo játszik. Péntek 20 órától Zalaegerszegen, a kertvárosi Mephisto Presszóban Lukács Sándor gitáros estje kínál szórakozást. Keszthelyen, a strandon szombaton délután négytől a Crystal, a Holdviola, a Back II Black és a Hooligans lesz a vendég.


Élet a folyók mentén
Zalalövőn pénteken indítják útnak a XXVII. Zala Menti Napok rendezvénysorozatát, a megnyitót 16.30-kor tartják. A látogatók helytörténeti, képzőművészeti kiállítást is láthatnak, Bödöcs Tibor és a Szomszéd néni produkciós iroda ad műsort. A nap bállal zárul.
Szombaton kirakodóvásárral, focival, tekével, kulturális műsorokkal folytatódik a program, vasárnap sok más mellett 14 órakor kezdődik a fogathajtó verseny.
Csütörtökön kezdődött, s pénteken, illetve a hét végén folytatódik Letenyén a XXVII. Mura Menti Napok programsorozata.


Falunapi vigasságok
Hottón a kultúrházban és a sportpályákon szombaton 10-től kezdődik a falunap.
Búcsúszentlászlón a szombati falunapon 11 órakor adják át  a 40 millió  forintos beruházással felújított egészségházat.
Péntektől 7 napon át tart Bázakerettye falunapi rendezvénysorozata, pénteken 19-kor a művelődési házban kiállítások nyílnak.
Palinban szombaton 9 órától kezdődik a falunap a sportpályán, ugyanaznap Újudvaron, Homokkomáromban, Alsórajkon, Surdon is falunap lesz.
Zalamerenyén a szombati falunapi rendezvényen utcaszínházi produkciók is lesznek.
Iklódbördőcén a vasárnapi falunapon, 14 órakor nyitják meg a Tőzike vendégházat és szabadidőparkot.
Csörnyeföldön vasárnap búcsút tartanak.
Gáborjánházán vasárnap rendezik meg a III. Hetés Határok Nélkül Fesztivált.


Jótékonyság, fesztivál
A zalaegerszegi AquaCityben szombaton kerül sor a családi jótékonysági napra. A strandolók belépőiből, a főzőverseny bevételéből és vállalkozások adományaiból az egerszegi Szent Család Óvoda bővítését támogatják.
Péntektől vasárnap estig zenés, táncos bemutatók kínálnak programot délutánonként Nagypáliban, a faluban felállított sörsátorban és környékén. Péntek 17.15-től kezdődik a kistérségi kulturális találkozó, amelyen a környék általános iskolásai, óvodásai, tánccsoportjai lépnek fel, a nagypáli fesztivál vasárnap este tűzijátékkal ér véget.


Színes hét végi kínálat
Egészségnapot tartanak Kispáliban, a faluháznál szombaton. Az egészségmegőrző és kulturális programot 16 órától a Szala Waldorf Egyesület rendezi, a fellépők műsora mellett bazári forgatag, retro buli kínál élményt.
A Letenyei Közéleti Egyesület is egészségnapot tart szombaton, a kastély előkertjében. Az érdeklődőket többek között ingyenes thai masszázzsal, vérnyomás-, testzsírméréssel, illetve tanácsadással várják az egész napos egészségügyi rendezvényen.
Térzene szórakoztatja az érdeklődőket Zalakaroson, a Dísz téren. A péntek este 18 órakor sorra kerülő koncerten a Siklósi Ifjúsági Zenekar lép fel.
Iskolakápolnát szentelnek szombaton délelőtt 10 órakor Petriventén. A  felújított és kibővített volt iskolakápolna kapja meg a szentséget.
A cigányság kultúrájával, eredetével foglalkozó programra kerül sor Zalaszántón, a művelődési házban szombaton 14 órakor, a CKÖ szervezésében. Choli Daróczi József költő, író tart előadást a cigány irodalomról, majd a cigányság eredetéről, vándorlásairól lesz szó. Fellép az autentikus zenét játszó Glasso Romano együttes.
Gyümölcs- és mézfesztivál lesz szombaton Sandon, játékos vetélkedőkkel, főzőversennyel, helyi termékek kóstolójával. Este tűzijátékkal várják az érdeklődőket.
Motoros napot szerveznek szombaton Reszneken. Az egész napos program során délelőtt tíz órától motocross versenyt rendeznek, délután 15-től a Mura Menti Motorosok Egyesületének felvonulása, majd  a muraszombati veterán motoros klub bemutatója kezdődik.
Barangoljon a zalai nyárban! Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik