Hírek

2010.08.31. 13:17

Beázott a szombathelyi mozi - A ZÁÉV elismerte, hogy hibázott (frissítve)

Mint arról korábban beszámoltunk, beázott a felújítás alatt lévő szombathelyi Savaria Mozi, melynek kivitelezője a ZÁÉV Zrt. A zalai cég elismerte, hogy hibázott. A kár mintegy 15-20 millió forint.

zaol.hu

 Uniós forrásból, bruttó 250 millió forintból újul meg az Agora Savaria Filmszínház épülete és a mellette lévő árkádsor, a mozi belső tereit az elmúlt években korszerűsítették. A nagyterembe új székek kerültek, megújult a kamaraterem, és a gépészeti berendezések egy részét is a mai kor követelményeihez igazították. A pénteki felhőszakadás miatt azonban komoly, vélhetően milliós nagyságrendű kár keletkezett a nagyteremben és az egész épületben - írja a vasnepe.hu, melynek beszámolója szerint péntek éjjel a földszinti aulában és presszóban itt-ott tócsák fogadtak az érkezőt, a kávézóban vödrökkel próbálták összegyűjteni a föntről szivárgó csapadékot. A nagyteremben az álmennyezetről és lámpák mellől vékony sugarakban csorgott alá az égi áldás maradéka, sáros lével áztatva el a pár éve kicserélt székeket, az egész nézőteret. A sorok között  és a vászon előtti részen 2-3 centi magasan állt a víz, ami aztán a padlón átszivárogva jutott le a földszintre.

Mayer Rudolf, az Agora mozgókép szakági vezetője a portálnak pénteken éjjel azt mondta, dél körül, hallva az érkező hidegfrontról és viharról szóló híreket, intézkedést kért a kivitelező, a ZÁÉV építésvezetőjétől, hogy ne maradjon védtelen a megbolygatott tető és vele az egész épület - a fővállalkozó képviselőjétől azt a választ kapta, hogy intézkedik, ám ez elmaradt, s a ZÁÉV építésvezetője elismerte a hibát.

Németh Kálmán alpolgármester szombaton úgy számolt, hogy mintegy 15-20 millió forint kár lehet. Mint akkor mondta, hétfőre hívtak össze egy találkozót az érintettek részvételével.

Hétfőn délelőtt a ZÁÉV Zrt. építésvezetője, a beruházás műszaki ellenőre és a polgármesteri hivatal szakemberei tárgyalóasztalhoz ültek - számolt be a Vas Népe. A megbeszélésen a kivitelező zalai cég képviselője elismerte felelősségüket. Az vasi megyeszékhely alpolgármestere szerint ez nyilvánvaló, hiszen ugyan a konkrét munkavégzést - melynek során a súlyos szakmai hiba történt - egy alvállalkozó végezte, ám  a fővállalkozó ZÁÉV Zrt. felelős a várost ért erkölcsi és anyagi kárért.

 

További részletek és fotók itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!