Hírek

2010.08.24. 17:40

A kanizsaiak hitét szeretné visszaadni

A vállalkozók terheinek csökkentése, új városháza építése és a kanizsai emberek hitének visszaadása ezek dr. Károlyi Attila, az MSZP-MSZDP közös polgármesterjelöltje programjának főbb pontjai, melyeket kedden maga a jelölt ismertetett.

zaol.hu

Dr. Károlyi Attila Nagykanizsa mostani állapotát a 20-as évekéhez hasonlította, amikor Trianon után a helyi kereskedők és a polgárság összefogásával sikerült talpra állítani a települést. Sörgyár, vasöntöde és szeszgyár épült  utóbbi sikerességét jelzi, hogy Párizsba szállított konyakot az 1930-as években. Valami hasonló felvirágzást képzel el dr. Károlyi is, aki szerint ez az útja annak, hogy visszaadják a kanizsai emberek hitét.

Programjából még kiemelte: drasztikusan csökkenteni kell a vállalkozókra nehezedő terhek közül az iparűzési és az építményadó mértékét, hogy azok munkahelyeket teremthessenek. Fontos feladatnak nevezte további, ipar letelepítésére alkalmas területek vásárlását, valamint a megújuló energiák hasznosítását, melyről évek óta hallani a szólamok szintjén, kézzelfogható eredmény nélkül. Mint elhangzott, programjának sarkalatos pontja a ma még széttagoltan, több helyen működő polgármesteri hivatal egy épületbe költöztetése. Elképzelései szerint ez mélygarázzsal együtt, a régi piac helyén, vállalkozói tőke bevonásával épülhetne meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!