2010.08.16. 08:36
A cipók illata (jegyzet)
Legyenek bármilyen hivalkodóak, gusztusosak, nyugodt szívvel hagyom a boltok polcain a különféle vekniket, péksüteményeket, viszont a frissen sült házi kenyér illatát megérezvén igen könnyen elcsábulok.
Ha a ropogósra pirult cipót ráadásul az orrom előtt veszik ki a kemencéből, végképp fölös minden ellenállás, úgysem mondok nemet a kínálásra. Némi zsírral, lilahagymával igazán nagyszerű étek, jól csúszik rá egy pohár bor vagy fröccs is... Azoknak, akik hasonló érzésekkel viseltetnek a cipók iránt, érdemes lesz kilátogatniuk augusztus 20-án a zalaegerszegi Falumúzeumba, hiszen a Kenyérfesztiválon a veknikészítés minden lépését megfigyelhetik. A Páterdombiiskola péktanulói jóvoltából hagyományos kemencés kenyerek is sorakoznak majd, de hanti-manysi lepénykékből sem lesz hiány. Annak sem kell otthon maradnia, aki éppen diétára fogta magát, hiszen nem csak gasztronómiai élmények várnak a közönségre. Lesz játszóház, kirakodóvásár, délelőtt solymász tart bemutatót és az is kiderül, hogyan kell fonni például rokkával...
Barangoljon a zalai nyárban! Klikk ide!