Az otthon töltött idő alatt olyanok is sütnek kenyeret, akik eddig nem tették. Utánajártunk, hogy mit gondolnak a kenyérsütési lázról a szakma képviselői, a kézműves termékkel foglalkozó vállalkozók és a hobbipékek.
Bő fél évtizede költözött a dél-zalai településre családjával Erdélyből, a Hargita mellől Elekes Gyöngyvér. A fiatalasszony szülőföldjéről hozta magával a kenyérsütés tudományát, amellyel (no és persze a friss, ropogós héjú kenyerekkel) jelesebb alkalmak
Népes számú érdeklődő jelenlétében ez évben is kenyér-, langalló- és perecsütéssel készült Szent István király közelgő ünnepére a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület.
ZALAEGERSZEG Sokak szerint a férfiak jobban főznek mint a nők. Feltéve, hogy van hozzá kedvük. A sütés-főzés még ma is hétköznapi női munkának számít, ha férfiú vesz kezébe főzőkanalat, ünnepi jelleget ölt a foglalatosság.
ZALALÖVŐ Bár a nagyüzemi tömegtermelés miatt valószínűleg ma már augusztus 20. előtt is sütnek a pékek kenyeret a frissen aratott búzából, a nemzeti hagyományainkban mégis ez a nap az új kenyér ünnepe.
Fehér, barna, félbarna, rozsos, magvas, kukoricás, kovász nélküli, azaz pászka – és sorolhatnánk tovább mindennapi kenyerünk fajtáit. Állítólag minden az őskorban kezdődött...
Aranybarnára sült vastag héja, puha belseje miatt szinte minden korosztály körében óriási népszerűségnek örvend a friss kenyér. Augusztus 20-a pedig nemcsak Szent István és az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is. A nagykanizsai Varga családban apá
Aranybarnára sült vastag héja, puha belseje miatt szinte minden korosztály körében óriási népszerűségnek örvend a friss kenyér. Augusztus 20-a pedig nemcsak Szent István és az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is. A nagykanizsai Varga családban apá
Legyenek bármilyen hivalkodóak, gusztusosak, nyugodt szívvel hagyom a boltok polcain a különféle vekniket, péksüteményeket, viszont a frissen sült házi kenyér illatát megérezvén igen könnyen elcsábulok.