Hírek

2010.07.27. 16:02

Kromofággal öntötték le a nagykanizsai politikus BMW-jét

Ismeretlen tettesek maró folyadékkal leöntötték Bicsák Miklós önkormányzati képviselő, nagykanizsai vállalkozó nagyértékű személygépkocsiját. A járműben milliós kár keletkezett.

Szalabán Attila

Levegőt kapkodva hívta kedden nagykanizsai szerkesztőségünk munkatársait Erzsébet téri könyvkötő műhelyéhez Bicsák Miklós. A vállalkozó, önkormányzati képviselő BMW X5-ös gépkocsiját ugyanis ismeretlenek maró folyadékkal öntötték le.

- A műhely közelében parkoltam le ma reggel, a megszokott helyemen – magyarázta Bicsák Miklós. – Az ügyeimet intézni indultam el háromnegyed kilenckor, akkor még minden rendben volt. Tíz perccel később azonban már leöntötték a kocsimat, csorgott le a hátulján és az oldalán a maró folyadék.


A BMW-ben óriási kár keletkezett, több karosszéria-elemet, az első lámpatesteket, valamint ablaküvegeket is cserélni kell majd rajta. A kár mértékét 5 millió forint körülire becsülte a tulajdonos, aki azt is elmondta: két héttel ezelőtt a fia Opeljét öntötték le kromofággal.

- Nagyon magabiztosak voltak, akárkik tették. A fiam kocsiját reggel fél nyolc körül rongálták meg, az enyémet pedig fényes nappal szinte közvetlenül a műhelyem előtt, azt kockáztatva, hogy a munkatársam megláthatja őket. Sajnos nem így történt, ám úgy néz ki, hogy mégis meglátták őket, egy szemtanú két fiatalembert látott elfutni a kocsimtól. Egyébként előre felkészültek a tettükre, a közeli bank biztonsági kameráját előző este elfordították – ám pechjükre a berendezés talán mégis rögzítette a történteket.

Bicsák Miklós érdeklődésünkre leszögezte: vállalkozóként mindig korrekt üzleti magatartást tanúsított ügyfeleivel szemben, és politikusként is kizárólag a választópolgárai érdekét védte, ezért kizártnak tartja, hogy üzleti vagy politikai vita állna a rongálás hátterében. Ellenben mivel két héten belül ez a második támadás a családja ellen, egy magánszemély akciójára gyanakszik – ám erről nem kívánt részleteket elárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!