Hírek

2010.06.18. 05:20

Belgiumban készítettek frizurákat a fodrásztanulók

A keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskola 7 fodrásztanulója háromhetes szakmai gyakorlaton vett részt a Tempus Közalapítvány Leonardo-projektjének keretében Belgiumban.

Horányi Árpád


Bizalmat, élményt jelentett a tanulóknak, hogy önálló munkára kaptak lehetőséget. Ezek a közvetlen kapcsolatok a társalgási és a szakmai nyelvgyakorláshoz is sokkal járultak hozzá.

Mindemellett barátságok szövődtek, s szabadidős programok is emlékezetessé tették a vendégséget. A házigazdák alkalmi idegenvezetőként kisérték végig a diákokat a lakóhelyük büszkeségei között.

A gyakorlati időszak zárásként az iskolai színpadon telt ház előtt látványos Fodrász-show programot rendeztek, vizsgákkal mutatták be a tanult hajvágásokat 16 modellen, majd énekes és táncos műsort adva búcsúztak.


TÍZÉVES A SZAKMAI EGYÜTTMŰKÖDÉS
A két intézmény közötti kapcsolat immár tradicionális. A látogatás idén jubileumi jegyben zajlott: ezúttal éppen egy évtizede kialakult együttműködés fonódott még szorosabbá. Az Asbóth-iskola tanulói a külföldi munkavégzést igazoló Europass igazolvánnyal, s életpályájukon is meghatározóvá váló élményekkel együtt tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!