Hírek

2010.05.28. 18:45

Kárt tesz az autókban! Olvad az aszfalt, fröcsög a bitumen

A hozzáértés teljes hiányáról tanúskodik az a munka, amit a közútkezelő végez a borsfai összekötő út Mumor és Iklódbördőce közötti szakaszán - állítja egy olvasónk.

Gyuricza Ferenc

Illés János arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelzett úton a napokban annyira megolvadt az aszfalt, hogy az már kárt tesz a járművekben. Szerinte  mindennek oka a tavalyi útjavítás volt, akkor ugyanis a közútkezelő munkatársai nem tettek mást, mint végigfolyatták az utat bitumennel, s arra zúzalékkövet hintettek.

- Már akkor sejteni lehetett, hogy ebből baj lesz - mondta Illés János. - Laikusként úgy vélem, a követ be kellett volna hengerelni, ehelyett hagyták, hogy az autók tapossák bele a bitumenbe. Ennek meg is lett a böjtje, a meleg hatására a felület most olvad, a kerekek beleragadnak az aszfaltba, a bitumen a karosszériára fröcsög. Vajon a fényezésben így keletkezett kárt ki fogja megtéríteni?

A lentiszombathelyi városrészi önkormányzat egyik képviselője, Joós László elmondása szerint a megolvadt aszfaltot tenyérnyi foltokban szaggatják fel a járművek kerekei, ezért sürgősen tenni kellene valamit.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. területileg illetékes  üzemmérnökségén Kovács Péter megbizott vezető elmondta, hogy a kérdéses szakaszon az úgynevezett izzadássos meghibásodásokat - ahol az aszfalt megolvadt - egyelőre zuzalékköves technológiával javítják, de rövid határidőn belül sor kerül az aszfaltozásos helyreállításra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!