Hírek

2010.04.03. 02:29

Szomszédoló testvérvárosok

Ismét Zalakarosra látogatott a német Puchheim küldöttsége, ápolandó a két település között immár két évtizede kialakult kiváló testvérvárosi kapcsolatot.

Szalabán Attila

A német vendégeket két napig látták vendégül a zalakarosiak, akik szlovéniai kirándulással, nagykanizsai múzeumlátogatással és természetesen a helyi Gránit Gyógyfürdőben eltölthető programmal várták a küldöttséget.

- A két település hivatalos együttműködése mellett a polgárok ezrei között alakult már ki jó kapcsolat, s rendszeresen látogatják egymást Puchhem és Zalakaros lakói - magyarázta Novák Ferenc közösségi ház vezető, a fürdőváros önkormányzati képviselője. - A jó viszony kulturális területen is megmutatkozik, erre kiváló példa, hogy a Karos Táncegyüttes a müncheni Oktoberfesten is felléphetett puchheimi barátaink közreműködésének köszönhetően.

Novák Ferenc hozzátette: a sikerek annak is köszönhetők, hogy Puchheimben Német- Magyar Egylet alakult Nagel Anna irányításával, s jelentősen hozzájárul a kapcsolat tényleges tartalommal való megtöltéséhez. Jelezte azt is: a német vendégek mostani látogatását várhatóan a közeljövőben viszonozzák a zalakarosiak. Puchheimben Német-Magyar Egylet alakult

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!