Hírek

2010.04.07. 06:04

Autóbuszöblökre, váróhelyiségekre kérik a pénzt

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez nyújt be pályázatot a közösségi közlekedés fejlesztésére a nagykanizsai kistérség 19 települése, a gesztori szerepet ellátó Nagykanizsa és a Zala Volán alkotta konzorcium.

zaol.hu

A Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása (NKTT) polgármesterei a múlt heti fejlesztési társulási ülésen egyeztettek a részletekről. Polai György, az NKTT munkaszervezetének vezetője elmondta: a tervezett fejlesztés autóbuszöblök, váróhelyiségek és buszfordulók felújítását célozza. Első körben a települések vezetői összegezték igényeiket: az előzetes számítások szerint 500 millió forintba került volna a beruházás kistelepüléseket érintő része, ez azonban már meghaladta a pályázati kiírásban megjelölt keretösszeget. Múlt héten a településvezetők konszenzusos alapon lemondtak az általuk irányított falvakat, községeket érintő munkálatok egy részéről, nagyjából a felére csökkentve ezzel a projekt költségvetését. Így összesen 660 millió forint értékű lett a tervezett beruházás, melyből 60 millió az önrész, 320 milliót nyerhetnek a kistelepülések, 150 milliót Nagykanizsa, további 130 milliót pedig a Zala Volán. Amennyiben a pályázat sikeres lesz, jövőre megkezdődhet a kivitelezés: a 19 településen 43 térkövezett-aszfaltos autóbuszöböl, 27 váróépület és 6 buszforduló készül, parkosítással és megfelelő vízelvezetéssel. Nagykanizsán pedig 31 megálló újulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!