Hírek

2009.12.08. 09:41

Gellénháza: polgármestert választanak

Február hetedikén időközi polgármester- választás és népszavazás lesz Gellénházán. Előbbi hátterében Tóth Mártonné indoklás nélküli lemondása áll, míg utóbbival egy faaprítéktüzelésű erőmű létesítéséről mondhatnak véleményt az emberek.

zaol.hu

A gellénházi körjegyzőség munkatársai a jelen választási ciklusban nagy rutint szereztek időközi választások levezénylése terén. A falu előző, nemrég lemondott vezetője is így került az önkormányzat élére, mely poszt pedig tavaly, a szintén e hivatalhoz tartozó Iborfián is megüresedett egyszer.

Szemes Róbert körjegyző tegnap fontos dátumokat osztott meg velünk a választás kapcsán. A névjegyzékbe kerülésről december 11-ig kapnak értesítést a választópolgárok; jelöltet ajánlani pedig január 15-én, 16 óráig lehet. Jelen állás szerint egyébként 43 darab ajánlószelvényre van szükség ahhoz, hogy valaki polgármesterjelölt lehessen Gellénházán.

S ha már úgyis választás lesz, ügydöntő népszavazást is tartanak a faluban, a képviselő- testület kezdeményezésére. Lapunkból is ismert lehet, hogy Gellénházán évek óta napirenden van egy hőerőmű építésének ügye, mely azonban – a legutóbbi közmeghallgatás tapasztalatai szerint is – erősen megosztja a településen élőket. A leendő befektetők jelenleg az önkormányzat döntésére várnak, a képviselők pedig szeretnék, ha az igent vagy a nemet a helyi többségi akaratnak megfelelően mondhatnák ki.

Február hetedikén egyébként a következő kérdésre várják a választ: egyetért-e ön azzal, hogy Gellénházán 20 megawattos, faapríték-tüzelésű bioerőmű épüljön?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!