Hírek

2009.12.07. 19:45

Befejeződött az Ola utca felújítása Zalaegerszegen

A zöldfelület rehabilitációjával befejeződött a 76-os főút egyik legrosszabb állapotban lévő szakaszának, a zalaegerszegi Ola utcának a felújítása - közölte Balaicz Zoltán, a térség fideszes önkormányzati képviselője.

MTI/AP

A közel 100 millió forintos beruházást mintegy 60 millió forinttal támogatta az Európai Unió Kohéziós Alapja, a fennmaradó összeget az önkormányzat és a beruházásban részt vevő cégek finanszírozták.

A munkálatok során felújították a gázvezetékeket, mentesítő szennyvízvezetéket fektettek le. A házi ivóvízcsatornákat bekötötték az új ivóvízvezetékre, és sor került a csapadékvíz-csatorna rekonstrukciójára is. 

A közművek felújítása után újraaszfaltozták és szegélyezték az Ola utca teljes szakaszát, megerősítették az útburkolatot. Rekonstrukciós munkákat végeztek a nagy parkolóban is; helyreállították a megsüllyedt gyeprácsokat, és megoldották a parkoló vízelvezetését is.

Új aszfaltburkolatot kapott a templom és a lámpabolt közötti járdaszakasz, és sor került a zöldfelület rehabilitációjára is. A gyepes részen száz méter hosszú sövényt telepítettek, lombos fákat, örökzöld és évelő növényeket, cserjéket ültettek.

Balaicz Zoltán a tervekről elmondta: a következő évben a járdákat, a házak mögötti játszóteret és a sportpályát szeretnék felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!