Hírek

2009.10.09. 02:27

A múlt öröksége

Keszthely - Sámán dobok, íjtegezek, különböző ősi, szakrális tárgyak kerültek elő szerda délelőtt Kiss Attila író zsákjaiból a gyermekkönyvtárban.

MTI

Nagyapáink öröksége címmel tartott történelemórát az állattenyésztőből lett teológus, majd tanár és író. A gyerekek egyik kedvenc, mai nyelven íródott történelmi ifjúsági regénye, az Altináj és a Medveszív szerzője régi időkbe repítette a város három iskolájának tanulóit. A régebbi művei mellett időutazásra invitálja olvasóit Gesta Avarorum új könyve is, ami az avarok történetébe avatja be olvasóit - ifjút és felnőttet egyaránt. A Képes Krónika mintájára készített különleges kötet egyszerre hiteles történelmi tabló és képeskönyv. Őseink mindennapi életét bemutató kisfilmmel és érdekes előadással készült Kiss Attila a közvetlen találkozóra, amin a diákok először figyelmesen hallgattak, majd kisebb csoportokba tömörülve bombázták kérdéseikkel az írót. A részt vevő tanulók minden bizonnyal örök élménnyel, s talán a magyarság eltűnt világának egy részével is gazdagodtak ezen a délelőttön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!