Hírek

2009.09.15. 02:26

Pályázik a város: Újabb körforgalmi csomópontot építhetnek

Keszthely (há) - Stratégiai jelentőségű fejlesztési témakörökben tartott a minap soron kívüli ülést a város önkormányzata. Két fontos infrastrukturális beruházásról tárgyalt a testület.

Horányi Árpád

Megalapozták a Városüzemeltető Kft. szervezeti egységében korábban létrejött városfejlesztési ágazat hosszabb távú munkájának feltételeit, ezzel összefüggésben szerepelt napirenden a városfejlesztési és városrehabilitációs feladatok ellátásának új rendelettel való szabályozása. A divízió elsősorban a belváros rehabilitációs projektjének menedzselésére jött létre, ám a későbbi fejlesztési programok koordinálását is ellátja majd, az egyes feladatokra külön megkötött szerződés feltételei szerint.

Döntött a képviselő-testület a Belterületi utak fejlesztése című pályázaton való részvételről. Az önkormányzat terve, hogy ezzel körforgalmú közlekedési rend létesüljön a Kossuth Lajos utca és a Deák Ferenc utca csatlakozásában. Ez öt utcát egyesítő csomópont kiépítését jelentené, tehermentesítve a belvárost, mivel lehetővé válna a Fő térre irányuló átmenő forgalom elterelése. A több mint 95 millió forint összköltségvetésű beruházáshoz 75 százalékos támogatásra pályázik a város. Fő cél a belvárost mentesítő forgalmi feltételek alakítása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!