Hírek

2009.09.18. 02:27

Életpálya példakép

Keszthely (há) - Régi hagyomány szerint, a pályára kerülésben idén jubiláló pedagógusokat köszöntötték a városháza dísztermében. Az ünnepségen a város iskoláinak e tanévbeli pályakezdői is jelen voltak.

Horányi Árpád

A bensőséges hangulatú rendezvényen diákok műsora köszöntötte az ünnepelteket. Az Egry József Általános Iskola tanulói az alakomra összeállított verses, dalos, hangszeres zenés produkciót mutattak be.

Ruzsics Ferenc polgármester, Keszthely szülötteként, helyi diákként személyes érzésű gondolatait osztotta meg a 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végzett pedagógusokkal. Életpályájukat példaképként állította a hivatást választó utódaik elé.

Rubin diplomát kapott a 70 éve pályára lépett Antal Béláné és Császár Jánosné, gyémántot a 60 éve végzett dr. Réthy Béláné, Szabó Ferenc, Zuggó Ferencé, Szigeti Rudolfné és Léránt Lajos, vasdiplomát vett át dr. Megyei György. 


Díszdiplomás keszthelyi pedagógusok 
Fotó: Horányi Árpád


Szakonyi Milán, a Vajda János Gimnázium diákja olvasta fel a Dombóváron élő Balogh István, volt keszthelyi diák, Tanárom köszöntése címmel dr. Megyei Györgyhöz írt versét. A megható pillanatok után Csótár András fiatal pedagógus, a város önkormányzati kulturális és oktatási bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt. A rendezvényen részt vettek a város iskoláinak igazgatói, pedagógusai. Ugyancsak az iskolavárosi hagyomány szerint valamennyien jelen voltak a frissdiplomások, aki az idei tanévben léptek először katedrára, mint pályakezdők. A 8 fiatal ezúttal ünnepélyes esküt is tett, a városvezetők, kollégák, s a díszdiplomások előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!