Hírek

2009.07.01. 09:28

Járássegítő gépre gyűjtöttek Daninak

Zalaszentgrót - Kapocsi Dani mozgását fejleszti az a járássegítő gép, melyet kedden a Vöröskereszt helyi szervezete gyűjtésnek köszönhetően adományozott a fiúnak.

Sámel József

Az előzményeket érdeklődésünkre Ságiné Szabó Beáta, a támogató szolgálat személyi segítője idézte fel. Elmondta: a tizenöt esztendős, születése óta járásképtelen Dani a kliense, a szerkezet régi vágyként jelentkezett, a fiú ugyanis csak ülni és feküdni tudott. 


Kapocsi Dani rögtön kipróbálta a járássegítő gépet
Fotó: Sámel József

A szülők önerőből nem tudták volna megvenni a szerkezetet, ekkor jött a gyűjtés ötlete. Az akció tavaly adventkor, az első gyertyagyújtáskor indult, a család, a Vöröskereszt helyi munkatársai, a város lakossága, valamint a helyi és vidéki iskolák közösen, egy emberként mozdultak a cél érdekében, műanyag palackot, kupakot és papírt gyűjtöttek. Akadtak, akik pénzt adtak segítségként. 

A féléves kitartó munka eredményeként összegyűlt a pénz, a járássegítő gép 640 ezer forintba került, a remények szerint a mechanikus szerkezet elősegíti, hogy Dani járása fejlődjön. A keddi átadási rendezvény végén a fiú - aki rögtön kipróbálta a gépet - és szülei köszönetet mondtak a segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!