Hírek

2009.06.11. 02:25

Elhárultak az akadályok

Nagykanizsa (pa) - A városi belső körgyűrűről, a kivitelezést akadályozó peres eljárás fejleményeiről tartott tegnap tájékoztatót Marton István polgármester.

Sámel József

Mint elhangzott: a közelmúltban a megyei bíróság elutasította a Kórház utca 12-14. alatti társasház beadványát, így minden akadály elhárult a belső körgyűrű befejezése elől. Marton István elmondta: a bíróság azért utasította el a felperesek indítványát, az útépítés felfüggesztését, mert a társasház nem bizonyította, hogy mindez visszafordíthatatlan és jelentős anyagi hátrányt okoz a lakóknak. A bíróság egyúttal azt is figyelembe vette, hogy melyik döntés - az útépítés felfüggesztése vagy végrehajtása okozna-e nagyobb érdeksérelmet. A társasház egyébként a fővárosi ítélőtáblához még fellebbezhet.

Lapunk kérdésére, mely szerint a belső körgyűrű nyomvonalát megismerhette-e a lakosság, a polgármester úgy válaszolt: több fórumot is tartottak e tárgykörben, de az érdeklődés elenyésző volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!