Hírek

2009.06.13. 02:28

A helyi szándék szerepe

Keszthely (há) - A fenntartható fejlődés témakörében rendezett tudományos konferenciát teg- nap a Balaton Színházban a Goldmark Károly Művelődési Központ.

Horányi Árpád

A programra az intézmény által elnyert EU-s pályázattal támogatott eseménysorozat részeként került sor, felölelve a klímaváltozással, a természeti erőforrások, a megújuló energiák használatával kapcsolatos lokális és globális feladatok áttekintését. Prof. Láng István akadémikus a bevezető előadásban azokra az összefüggésekre mutatott rá, amelyek miatt a klímaváltozás felgyorsult. Ezekhez kapcsolódóan mondta el Dióssy László, a környezetvédelmi tárca szakállamtitkára azt, hogy a klímavédelemmel kapcsolatos állami szintű intézkedések hatékonysága a helyi szándékoktól függ. Beszélt arról is, hogy a helyi kezdeményezéseknek milyen jelentős szerepük lehet mindabban, ami a fenntartható fejlődés szempontjából fontos. Több előadást tartottak a keszthelyi egyetemi kar képviselői is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!