Hírek

2009.05.05. 02:26

Hévízi tavasz (május 15-17.)

Hévíz (há) - Hévízi tavasz címmel, május 15-17. között rendezi meg a hagyományőrző művészeti fesztivált a fürdővárosi kamarai tagok kulturális alapítványa, együttműködve a kistérségi társulással.

Horányi Árpád

A háromnapos színes program a Deák téren zajlik, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves kismesterségek bemutatójával és számos színpadi produkcióval. A rendezvények minden korosztálynak, családoknak kínálnak szórakoztató programot. A nyitónapon az érdeklődők gyermekrajz-kiállítást is megtekinthetnek, az alkalomra óvodások körében hirdetett pályázatra érkezett munkák kerülnek közönség elé. Jótékony manócskák címmel az óvodások tavaszköszöntő produkcióval lépnek fel, majd a fiatalok önkéntes kulturális tevékenységéért helyi és környékbeli általános iskolások adnak szolidaritási műsort.

A találkozóhoz ezúttal is kapcsolódik szakmai nap, amit május 15-én délután fél kettőtől tartanak a városházán. Szó lesz a településmarketing-munkáról, a vidékfejlesztésről, az önkéntes tevékenységek eredményeiről. Áttekintik továbbá a résztvevők a térség foglalkoztatási helyzetét, várható szezonális alakulását.

A vásári kínálat a tárgyi kultúrát jeleníti meg, ezzel együtt bemutatkozási lehetőséget ad a díszítőművészeti kismesterségeket művelőknek. Naponta délutánonként zalai művészeti csoportok váltják egymást a színpadon: a vendégek közt lesz a novai Göcsej Szíve Dalkör, a zalabéri Búzavirág Együttes, a cserszegtomaji citerazenekar, Zalaapátiból néptáncos fellépők érkeznek, Lentiből pedig az Öreg Kerka tánccsoport vendégszerepel. A műsorzárón adják majd át az Év vállalkozója elismerést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!