Hírek

2009.04.24. 09:28

Zsugoriak? A 26 fős képviselő-testületből csak hárman segítenek a családfenntartó diákon

Nagykanizsa - Az egyik, március elején tartott közgyűlésen Marton István polgármester adakozásra kérte a képviselő-testület tagjait Simon József ügyében - eddig kevesen jelezték, hogy segítenének.

zaol.hu

Simon József sorsáról lapunk elsőként számolt be: miután édesanyja januárban elhunyt, javarészt reá hárult a vele egy háztartásban élő, két sérült testvére gondozása, s komoly problémát okoz neki a megörökölt jelzáloghitelek visszafizetése is. A jelenleg a Thúry György Szakképző Iskolában tanuló fiatalember tanulmányai mellett dolgozni kénytelen, hogy fizetési kötelezettségeinek legalább részben eleget tudjon tenni. Iskolája és diáktársai is jótékonysági akciót kezdtek az érdekében, Marton István polgármester pedig az említett közgyűlésen arra kérte a képviselőket: ajánljanak fel tiszteletdíjukból 10 ezer forintot a család megsegítésére.

A polgármesteri hivatal gyűjtést koordináló munkatársától, Janzsó Krisztinától megtudtuk, eddig hárman jelezték a 26 tagú testületből, hogy szeretnének segíteni. A város első emberénél is érdeklődtünk, aki elmondta, nála senki nem jelezte adományozási szándékát, ám ő ígéretéhez hűen tízezer forinttal vesz részt a karitatív akcióban. Az e célra megnyitott alszámla kezelője, az iskola munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy a befizetők listáján március végéig nem szerepel képviselő. Szerettük volna azt is megtudni Janzsó Krisztinától, hogy ki az a két képviselő, akik a polgármesteren kívül hajlandóak segíteni, ám ő azt mondta: az engedélyük nélkül nem közölheti nevüket.


József és testvérei
Fotó: ZH archív


Előzmények:
(a cikkek elolvasásához kattintson a címekre)


2009. februrár 21. 
Iskolás családfenntartó 
ZH - "Amikor édesanyám meghalt, másnap rögtön elmentem dolgozni. Mert ott maradt a bátyám és a nővérem, akiket ruházni, etetni kell, s ez havi negyvenezer forintból nem megy..."

2009. február 24.
Adakozásra buzdít a polgármester
Marton István polgármester lapunkban olvasta Simon József drámáját, aki középiskolásként látja el két beteg testvérét. A polgármester arra kérte képviselőtársait, hogy tiszteletdíjuk bizonyos részét ajánlják fel a rászoruló családnak.

Ezek is érdekelhetik