Hírek

2009.04.24. 02:23

Hosszú távon ártanak

Lenti (gyf) - A Bajnai-kormány adópolitikájának hosszú távon jelentkező hátrányaira hívta fel a figyelmet parlamenti hozzászólásában a zalai 4. számú választókerület egyéni országgyűlési képviselője.

Gyuricza Ferenc

A plenáris ülésen elhangzottakról Nógrádi László tegnap tájékoztatta lapunkat. Kiemelte, hogy az önmagát szakértőinek nevező kabinet a rövid távú céljai érdekében olyan intézkedéseket akar bevezetni, melyeknek hosszú távon nagyon súlyos nemzet- és társadalompolitikai következményei lesznek.

- Nem tartom átgondoltnak a Bajnai-kormány azon elképzelését, mely szerint a családi pótlékot is be akarják emelni az adóalapba - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy ezzel az intézkedéssel a tisztességes keresetűeket sújtanák, viszont azokat, akik csak megélhetésük miatt vállalnak gyermeket, nem érintik a változások. Az elképzelésnek szegregációs veszélyei vannak, de hosszú távon komoly demográfiai hatásai is lesznek, mivel tovább fog csökkenni a gyermekek száma. Helyesebbnek tartaná az adókedvezmények bevezetését.

A képviselő az üdülési csekkel megadóztatása ellen is felemelte hangját, mint mondotta mindez negatív hatással lenne a belföldi turizmusra, s a feketegazdaságot erősítené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!