Hírek

2008.10.22. 02:26

Miniszter színdarabbal

<b>Zalaegerszeg</b> (ahzs, pgy) - A Parlamentben is botrányt kavart, hogy <em>Gyenesei István</em> önkormányzati miniszter levélben ajánlotta a színházakat fenntartó önkormányzatok polgármestereinek földije , <em>Siposhegyi Péter</em> színdarabját bemutatásra.

Zalai Hírlap

Mint dr. Gyimesi Endrétől, Zalaegerszeg polgármesterétől tegnap megtudtuk, ő is kapott ilyen értelmű levelet a minisztertől mintegy két héttel ezelőtt, amelyet a megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színházhoz továbbított, rájuk bízván a döntést. Ezzel együtt Gyimesi Endre megjegyezte, meghökkentő lépésnek tartja, amely nyomán interpelláció is született hétfőn, sőt, a minisztert már lemondásra is felszólították az ellenzéki pártok.

A levél bizonyára megérkezett a teátrumba, de a direktor még nem találkozott vele.

- Pénteken este tartjuk a Chicago című musical bemutatóját, így hosszú hetek óta minden energiánkkal a készülő előadásra koncentrálunk - válaszolta Stefán Gábor igazgató, aki dr. Tucsni András irodalmi vezetővel együtt viszi színre a zenés történetet. Az igazgatót tegnap is éppen két próba között értük el telefonon. A társulat vezetőit egyébként rendre sok színdarabajánlattal keresik fel, a műveket először Tucsni András olvassa, aztán - ha alkalmasnak találja rá azokat - ajánlja Bagó Bertalan művészeti vezetőnek és Stefán Gábornak.

A miniszter egyébként Deutsch Tamás (Fidesz) interpellációjára adott válaszában többek között megjegyezte: Siposhegyi Péter Halottak napjától Virágvasárnapig című művének népszerűsítésében korábban nem kisebb személyiség, mint Orbán Viktor vállalt személyes védnökséget és ajánlotta levelével széles körben .

Ezek is érdekelhetik