Hírek

2008.10.13. 02:26

A fehér bot napján

<b>Letenye</b> (hba) - Már az iskolában be kellene oltani a gyerekeket a fogyatékkal élő embertársakról való gondoskodás igényével - mondta <em>Pintér László,</em> a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke szombaton, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének a Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségén.

zaol.hu

A ceremóniára ezúttal a határ menti kisvárosban, a Fáklya művelődési házban került sor. A rendezvényen a letenyei művészeti iskola kulturális csoportjai műsorral kedveskedtek a megye több pontjáról érkezett sorstársaknak, majd Kovács Béla elnök köszöntötte a megjelenteket.

- Ilyenkor megmutatjuk mi is magunkat, társadalmi jelenlétünket, s megpróbáljuk felhívni a jól látó világ figyelmét arra, hogy hazánkban ma mintegy 50 ezer ember él valamilyen látásfogyatékossággal - hangsúlyozta. - Zalában 1100 fő körül alakul a látásfogyatékosok száma, s szeretnénk minél nagyobb mértékben részesei lenni a társadalmi tevékenységnek, megyei és országos szinten egyaránt.

Az elnök után Szederné Kummer Mária, a Zalai Falvakért Egyesület titkára szólt a megjelentekhez, s hangsúlyozta, véleménye szerint az egészséges embereknek sokkal jobban át kellene élniük magukban azokat a nehézségeket, amelyekkel látássérült sorstársaik találkoznak, így talán könnyebben megértenék őket, problémáikat. A látássérülteket köszöntötte Pintér László, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is, aki úgy vélte, már az oktatásban meg kellene jelennie a fogyatékkal élő embertársakról való gondoskodás szükségességének. Az ünnepség végén kötetlen beszélgetésre, ebédre került sor az Andrássy Gyula Általános Iskolában.

Ezek is érdekelhetik