Hírek

2008.05.14. 02:24

Pályázattal, önerővel

Keszthely (kzs) - Többek között pályázatok benyújtásáról döntött tegnap a város képviselő-testülete, és elfogadták az integrált városfejlesztési stratégia többé-kevésbé véglegesnek tekinthető változatát.

Kassai Zsigmond

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Balaton-parton nemrég elbontott játszótér újjáépítésére. A beruházás teljes költsége csaknem 33 millió forint lenne, melynek 13 millió forintos önerejét az önkormányzat biztosítja. A közeli zenepavilon előtt egy térburkolat kialakítására is pályázik az önkormányzat, ennek teljes költsége valamivel több mint 28,5 millió forint, ebből 11,5 millió lesz az önkormányzati erő. A Stromfeld Aurél utca és a Pacsirta utca aszfaltozására is pályázati támogatást venne igénybe az önkormányzat, ennek a beruházásnak csaknem 22 millió forint lenne a költsége, pályázati önrészként mintegy 12 millió forintot különít el az önkormányzat.

A képviselők elfogadták az integrált városfejlesztés stratégia végleges változatát is, amelyen érdemben már csak az változtathat, ha az antiszegregációs szakértő vizsgálata ezt indokolttá teszi. A dokumentum elfogadására azért volt szükség, mert a városrehabilitációs pályázat beadási határideje közeledik, és a stratégia szentesítése feltétele a pályázati anyag benyújtásának.

Ezek is érdekelhetik