Hírek

2008.05.30. 02:29

Indul a szezon

Keszthely (kzs) - Az elmúlt években a város strandjai kétségtelenül jelentős fejlődésen mentek keresztül. Ennek megfelelően a helyiek kedvezményes strandbérlet árát most megemelte az önkormányzat.

Kassai Zsigmond

A keszthelyi képviselő-testület a minap hosszadalmas vita után döntötte el, hogy a Városi Strandon az idén háromezerre, a Libáson pedig ezer forintra emeli a kedvezményes strandbérlet árát. A Helikon Strand a városlakók számára ingyenes lesz az idei szezonban.

- Az elmúlt időszakban jelentős energiaár- és vízdíjemelkedés volt, és az egyéb üzemeltetési költségeink is jelentősen emelkedtek a strandokon - érvelt Végh Szilárd, a VÜZ Kft. ügyvezető igazgatója a díjemelés szükségessége mellett.

Az önkormányzati képviselők érdeklődésre azt is elmondta, hogy a VÜZ Kft. mintegy 120 millió forintot költ a strandok üzemeltetésére. Egy átlagos bérlettulajdonos a nyári szezonban kb. 15 ezer forintos költséget generál a strandokon, azzal, hogy használja a vécéket, a zuhanyzókat, a Balaton alakú medencét és a napozóágyakat. A kedvezményes strandbérlet tehát a kötségeknek így is csak töredékét fedezi - állítja a VÜZ Kft. ügyvezetője. A Városi Strand és a Libás egyébként az elmúlt években látványosan fejlődött. A Városi Strandon például tavaly adták át a felújított szigetfürdőt, játszóteret is építettek, és a strandi sétányokat díszkővel rakták ki. A Libáson már tavaly elkészültek az új fogadóépületek, az idén pedig vállalkozói tőkéből hét vendéglátó egységet is felépítenek, ráadásul végre lesz korszerűnek mondható vizesblokk is a korábbi mobilvécék helyett. Végh Szilárd elmondta még, hogy itt is tervezik egy korszerű játszótér felépítését, emellett egy sportpálya kialakítására is pályáznak hamarosan.

Ezek is érdekelhetik