Hírek

2008.05.13. 02:27

Hangulatjavító találka

Zalaegerszeg (haa) - Az emberek bezárkóznak, kevés a találkozási lehetőség, szinte kiveszett a korzózás műfaja , amikor kötetlenül beszélgethetünk egymással a családról, munkáról, életről.

Horváth A. Attila

Ezzel indokolja Szabolcs Péter szobrászművész pünkösdvasárnap délelőtti (immár másodjára megszervezett) protokollmentes, egyszerűségében is kedves, hangulatjavító akcióját. A Kossuth utca Dísz térrel határos sarkán terített asztalok, köröttük barátok, ismerősök, épp csak arra tévedő járókelők falatoznak, duruzsolnak, vagy csupán hallgatják a vendégek rögtönzött gitáros-dalos produkcióját. Egy osztrák képzőművész adta a köztéri reggeliztetés ötletét, s mivel tavaly jól sikerült a kis egerszegi geg, nem maradhatott el a folytatás.

- Egyszersmind megünnepeljük, hogy elkészült a Dísz tér, alakul, szépül a város - mondja Szabolcs Péter, a felújított szökőkutas Tulipán szobor alkotója, majd hozzáteszi, jó lenne, ha ilyen volnaa jövőnk is: aranyozott. - Ha megkérdezik, melyik párthoz tartozom, azt mondom, humanista vagyok. Rájöttem már, a világot nem lehet megváltoztatni, de meg kell tanulni benne élni. Ám ehhez találkoznunk kell, ismernünk azt, mi van a másik szívében. Hát erről szól a pünkösdi reggeli.

Ezek is érdekelhetik