Hírek

2007.05.11. 02:29

Együtt a világhálón

Cserszegtomaj (sj) - Főként a fiatalok nagy örömére új funkciót kapott a településen a volt körzeti megbízotti iroda. A helyiségben ezentúl teleház működik.A község pályázaton nyert támogatással hozta létre a szolgáltató teleházat

Sámel József

A teleház a könyvtár melletti teremben kapott helyet, abban jelenleg négy számítógép, fénymásoló, valamint multifunkciós berendezés működik. Egy magyar-kanadai állampolgár is adott számítógépet.

- Nem titok, az ilyesfajta szolgáltatás eddig hiányzott a községünkből, pedig sokan igénybe vették volna - folytatta a polgármester. - Nem csak a helyi lakosok, hanem a magyar és külföldi illetőségű turisták is gyakran érdeklődtek, hogy interneten megnézhetnének-e valamit, esetleg tudnának-e faxolni. Mindezt nem tudtuk biztosítani. Működik a községben egy ifjúsági klub, melynek tagjai, a fiatalok, diákok is szintén gyakran hangoztatták: jó lenne, ha szervezett keretek között internetezhetnének. Mondták: nincs mindenkinek lehetősége arra, hogy otthon látogassa a világhálót. Nos, szerencsére sikerült megteremteni mindennek a lehetőségét. Bízunk abban, hogy a későbbiekben további fejlesztések valósulhatnak meg, újabb eszközökkel bővülhet az intézmény.

A teleházat holnap délelőtt falunapi ünnepség keretében adják át rendeltetésének.

Ezek is érdekelhetik