Hírek

2006.09.22. 02:28

Újszerű megközelítés

Nagykanizsa - Hetven végzős építész hallgató járt a közelmúltban a városban, hogy felmérjék, milyen újszerű épületekkel, terekkel és köztéri alkotásokkal lehetne gyarapítani Nagykanizsa építészeti értékeit.

nincs nev

- Az akciócsoport megbeszélésein, sőt, a kérdőíves kutatás során is egyértelműen megfogalmazódott, hogy a város lakossága a munkanélküliséget tartja a legfontosabb kezelendő témának - kezdte Tóth Tihamér, a csoport egyik alapítója. - A megoldására több lehetőség is kínálkozik, a mi stratégiánk középpontjában a turizmus áll. A sármelléki repülőtér utasforgalma, illetve a környező településeken - Hévíz, Keszthely, Zalakaros és Kehidakustány - töltött vendégéjszakák, Kanizsa számára is új lehetőséget kínál, melyekkel élni kell.

Tóth Tihamér hangsúlyozta: az építészeti projekt a város azon területeire fókuszál, melyek jelenleg funkció nélküliek vagy átalakításra szorulnak.

- Összesen öt helyszínt neveztünk meg a hallgatóknak, így például az Eötvös tér északi tömbjét, a HSMK előtti szabad területtel együtt, az Erzsébet tér északi részét, valamint a régi piac területét és az Alsóvárosi templom környékét - folytatta Tóth Tihamér. - Ezenkívül több rehabilitálandó épületet is a hallgatók figyelmébe ajánlottunk.

Az akciócsoport azt várja a fiataloktól, hogy ne klisékben gondolkodjanak, hanem bátor, kreatív tervekkel álljanak elő, ugyanakkor tartsák szem előtt a város jelenlegi arculatát. Kitétel továbbá, hogy minél több természetes anyagot használjanak, sok zöldterülettel, parkkal számoljanak.

- Nem titkolt célunk, hogy az ötletek és tervek segítségével szeretnénk megmozdítani az állami és a magánszféra forrásait is - mondta az akciócsoport tagja. - A pályázatokat egy formabontó kiállítás keretében szeretnénk bemutatni a város lakosságának, várhatóan a félév lezárását követően, melyre februárban vagy márciusban kerülhet sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!