Hírek

2006.09.16. 02:24

Politika és vandalizmus

Nagykanizsa (pa) - Úgy tűnik, hogy az ellenzék és annak vezére, Orbán Viktor ismét a nemzeti radikalizmus felé veszi az irányt - jelentette ki tegnapi tájékoztatóján Kovács Kálmán államtitkár, az SZDSZ kanizsai elnöke.

nincs nev

Mint azt Kovács Kálmán elmondta: Orbán Viktor tegnap Keszthelyen kampányolt, ám még megérkezése előtt ismeretlenek letépték és szétszaggatták az MSZP-SZDSZ közös polgármesterjelöltjének, Mohácsi Józsefnek a választási molinóját, mely miatt a helyi szervezet vezetője feljelentést is tett a rendőrségen.

Kovács Kálmán hangsúlyozta: a demokratikus politizálásnak abban rejlik a felelőssége, hogy nem kérdőjelezi meg a kormány döntéseinek legitimitását.

Az SZDSZ szerint a Fidesz és Orbán Viktor jobbra tolódása tudatos politikai lépés, ugyanis a MIÉP-vel való összekacsintás már a 2002-es választások idején is megfigyelhető volt. Mindez Kanizsán is tetten érhető, hiszen a MIÉP jelöltje visszalépett a Fidesz javára, tehát úgy tűnik, hogy ez a fajta segítség már nyílt együttműködéssé érett. Ez pedig a magyar közélet szempontjából cseppet sem megnyugtató.

Kovács Kálmán szerint a tisztességes politika nem a gyűlöletkeltésre, a különböző nézeteket vallók megfélemlítésére szolgál, sokkal inkább a toleráns együttélésre épít.

Kovács Kálmán leszögezte: az utca lehet a politika színtere, de csak normális keretek között, ahol nem jelenik meg a vandalizmus.

Az SZDSZ politikusa tegnap Keszthelyen a párt lapunkban már közölt megyei kislistáját ismertette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!