Hírek

2006.07.20. 02:25

Nyári tábor roma fiataloknak

Balatongyörök (kzs) - Roma középiskolásoknak szervezett tábort az ifjúsági üdülőben a Liberális Fiatalok Egyesülete. A tábor vendége tegnap Mohácsi Viktória, Európa Parlamenti képviselő volt.

nincs nev

Az ifjúsági tábor közel harminc Heves megyei fiatalnak, köztük huszonkét roma középiskolásnak biztosít nyaralási lehetőséget.

A programot szervező Liberális Fiatalok Egyesülete mintegy másfél éve alakult azzal a céllal, hogy a liberális eszméket minél szélesebb körben népszerűsítse a magyar fiatalok között. A balatongyöröki tábor az egyesület által koordinált nemzetközi program, az Európai Generációs Paktum részeként valósult meg, melyben a visegrádi országok liberális fiataljai működnek együtt.

- A táborban részt vevő középiskolások többsége most látja először a Balatont - mondta Rosta Miklós, az egyesület elnöke. - Természetes, hogy szeretnék élvezni a nyarat és a vizet, ezért naponta csak néhány órát foglalkozunk a tábor tényleges témájával, az Európai Unióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!