Hírek

2006.07.27. 02:28

Az egyesület teljesített

A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület nevében a Nem kapott segítséget a környezetbarát ház címmel közölt írásra az alábbiakban kívánok reagálni

nincs nev

A környezetbarát modellház programját a Városház u. 1. szám alatti épület hasznosítása tekintetében a képviselő-testület és az egyesület közösen határozta el. A 2001-ben született képviselő-testületi döntés szerint az egyesület a tervek elkészítését vállalta, a megvalósítás pályázat segítségével a tulajdonos önkormányzat feladata maradt.

Az eltelt idő alatt az egyesület tagjai az általuk vállalt feladatot teljesítették és a megvalósításra kétszer is kínálkozott lehetőség. 

Az érdemi előrelépés érdekében nem csak az életveszélyes ház bontási tervét készítettük el, hanem a holland testvérvárosi szakmai segítséggel az építendő modellház tanulmánytervét, majd az építési engedélyezési tervét, valamint önkormányzati kérésre a telken álló másik épület átalakításának tervét is. A modellház és a mellette álló épület jogerős építési engedélyét 2004-ben megkaptuk. Ugyanabban az évben, a vállalt feladatokon túl előkészítettünk egy pályázatot a mintaépület megépítésére, amelyhez azonban a tulajdonos önkormányzat nem tudta biztosítani a harmincszázalékos önrészt, a pályázatot ezért nem nyújtotta be. Ugyanígy nem tudta biztosítani a város a ma is tulajdonában álló régi épület bontásához a szükséges félmillió forintot, a bontási engedély érvényességének két éve alatt. A legutóbbi testületi ülésen újabb pályázati lehetőséget ismertettünk, amellyel 15 százalékos önrész mellett vissza nem térítendő támogatás megszerzésére nyílna lehetősége a városnak. Bár az önkormányzat ma már jelentős pályázati alappal rendelkezik, ennek a pályázatnak a benyújtását a képviselő-testület hét igen, nyolc tartózkodás és egy nem arányban leszavazta. Ezután került sor a cikkben idézett határozat meghozatalára, amivel az egyesület és holland testvérvárosunk minden erőfeszítése ellenére elszalasztott a város egy egyre időszerűbb projektet.

A döntés nem szegte kedvünket, a munkát folytatjuk.

Forstner Anna
elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!