Hévíz

2015.09.22. 13:03

Göteborgi Könyvvásár - irodalom és turizmus

Hévíz - Angol nyelvű különszámmal mutatkozik be a Hévíz folyóirat a hétvégi Göteborgi Könyvvásáron, ahol a fürdőváros is felvonultatja turisztikai kínálatát.

Varga Lívia

A Göteborgi Könyvvásár Európa második legnagyobb vására. Tavaly 3254 programot tartottak a rendezvényen, melynek mintegy 100 ezer látogatója volt. 29 országból összesen 822 kiállító jelent meg, az eseményről 1352 akkreditált újságíró tudósított villant fel néhány számot Papp Gábor polgármester, hozzátéve: az idei könyvvásárnak Magyarország lesz a díszvendége.

A Hévíz folyóirat angol nyelvű különszámának címlapja Fotó: Archív

A svédországi programon több olyan szerző mutatkozik be, aki a Hévíz folyóiratba is publikál, innen jött az angol nyelvű különszám ötlete, amely számos svéd vonatkozást tartalmaz majd, s a hasábokon Hévíz városa is bemutatkozik. Az ingyenes kiadványt a folyóirat két szerkesztője, Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András szerkeszti.

Papp Gábor: Bemutatjuk Hévíz idegenforgalmát Fotó: Archív

- Hévíz egy alig ötezer lakosú kisváros, amely költségvetéséből jelentős forrást áldoz arra, hogy az irodalmat támogassa, cserébe a Hévíz folyóirat határainkon innen és túl is népszerűsíti településünket. Ezt szolgálják egyebek mellett a fővárosi kötetbemutatók és most a Göteborgi Könyvvásár is. Utóbbi ma már olyan nemzetközi fórum, amelyen a kiadókon és szerzőkön kívül politikusok, kutatók, turisztikai szakemberek, továbbá különböző szervezetek és intézmények képviselői is megjelennek, s a rangos nemzetközi fesztivál számos előadásnak is helyet ad, így kiváló alkalmat kínál Hévíz idegenforgalmának bemutatására - emeli ki Papp Gábor. - A fesztivál négy napja alatt, ám részben attól függetlenül, számos prezentációt tartunk, egyebek mellett dánoknak és norvégoknak is, s ily' módon több ezer emberhez jutunk el Skandinávia három országában, amely fontos piac számunkra.

A könyvvásáron hivatalosan szombaton 13 órakor mutatkozik be Hévíz, a folyóirat különszámáról a periodika főszerkesztője, Szálinger Balázs beszél majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!